باید ها و نبایدها درباره سونای خشک
با وجود تمامی مزایایی که استفاده از سونای خشک به همراه داردعدم رضایت برخی نکات با استفاده از افرادی که با بیماری های خاص دست به گریبانند می تواند موجب بدتر شدن اوضاع شود.
باید ها و نبایدها درباره سونای خشک
با وجود تمامی مزایایی که استفاده از سونای خشک به همراه داردعدم رضایت برخی نکات با استفتده از افرادی که با بیماری های خاص دست به گریبانند می تواند موجب بدتر شدن اوضاع شود. علاوه بر آن برخی نکات ایمنی نیز باید در هنگام استفاده از سونا رعایت شود که در ادامه این بخش به آنها اشاره می کنیم:
-تابلو برق اصلی اتاق سونا باید در محلی خشک و دور از قسمت داخلی آن نصب شود.سیم کشی تجهیزات الکتریکی تنها باید توسط افراد مجرب انجام گیرد تمامی تجهیزات الکتریکی معیوب نیز باید بلافاصله تعویض شود.
در صورتی که سونا در مکان های مرطوب استخر قرار گرفته باشد تمامی تجهیزات الکتریکی باید مجهز به رله عیب اتصال زمین باشند البته نصب و راه اندازی تمامی تجهیزات الکتریکی باید بر مبنای معیارها و ضوابط کد ها و آیین های محلی انجام گیرد.
-پیش از تنظیم تجهیزات الکتریکی سونا حتما دست های خود را خشک کنید.
-در هنگام رعد و برق از سوناهایی که در فضای باز ساخته شده استفاده نکنید.
-دور تا دور گرمکن سونا باید با نرده های محافظ یا موانع فیزیکی پوشیده باشد.همچنین تحت هیچ شرایطی نباید مواد قابل اشتعال را در داخل گرمکن قرار داد.
-در سونا به منظور جلوگیری از به دام افتادن افراد در صورت بروز حادثه در ورود و خروج نباید هیچ قفلی داشته باشد بلکه صرفا بافشار دادن باید باز و بسته شود.
-استفاده کودکان از سونا تنها باید با نظارت والدین آنها انجام گیرد.ضمن آنکه استفاده کودکان زیر 5 سال از سونا به دلیل عدم رشد کامل غدد لنفاوی بدن توصیه نمی شود.
-خانم های باردار بدون مشورت پزشک نباید از سونا استفاده کنند .این افراد حتی پس از مشورت با پزشک نیز باید محدوده دمای دقیقی که قادر به استفاده از آن هستند را جویا شوند چرا که دمای بیش از حد اتاق سونا گاهی ممکن است موجب آسیب دیدن جنین شود.
-به منظور جلوگیری از گرم شدن بیش از حد بدن و ایجاد حساس گرمازدگی بهتر است بلافاصله پس از ورزش های سنگین از سونا استفاده نکنید.توصیه اکثر پزشکان این است که ورزشکاران پیش از ورود به سونا باید کمی صبر کنند تا بد آن ها کاملا سرد شده و به وضعیت عادی باز گردد و سپس از سونا استفاده کنند.
-پس از قهوه نوشابه های گاز دار و داروها از سونا استفاده نکنید همچنین داروهایی که بر فشار خون یا ضربان قلب تاثیر می گذارند موجب تپش قلب می شوند که با ورود به سونا موجب فشار آمدن به قلب می شود.
-افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی ،ریوی فشار خون بالا یا پایین ،مشکلات تنفسی یا دیابت هستند باید پس از مشاوره با پزشک متخصص اقدام به استفاده از سونا کنند.
-در صورتی که افراد در داخل سونا احساس گیجی ،سردرد یا خواب آلودگی کنند باید بلافاصله از سونا خارج شوند .ماندن بیش از حد در سونا می تواند موجب گرم شدن بیش از حد و ایجاد تب در بدن شود.این وضعیت معمولا هنگامی پیش می آید که دمای داخل بدن چند درجه ای از محدوده متداول فراتر می رود.در موارد حاد ممکن است فرد دچار بیهوشی شود و حتی قادر به خارج شدن از سونا نیز نباشد.
-هیچگاه از سونا برای چرت زدن یا خوابیدن استفاده نکنید.
-استفاده بیش از حد از سونا می تواند موجب گرما زدگی یا تب مصنوعی شدید در افرد شود.
نگهداری از سونا
نگهداری از سونا بسیار یساده تر از استخر و جکوزی است چرا که در سونا با حداقل تجهیزات مکانیکی و الکتریکی سرو کار داریم.
در سونای خشک دیگر با اجزای الکتریکی و مکانیکی مانند پمپ و فیلتر سر وکار نداریم .بلکه تنها بخشی از سونا که نیاز به تعمیر و نگهداری متداول دارد گرمکن آن است.همچنین بر خلاف آب داخل استخر یا جکوزی که باید دائما از نظر مواد شیمیایی کنترل شود در سونای خشک کنترل محیطی بسیار یادهتر انجام می گیرد .البته در این موارد نیز پیش پیری همیشه بهت راز درمان است..
مهمترین نکاتی که باید درباره سونای خشک رعایت شود عبارت است از:
-سطح زیر اتاق سونا باید کاملا آب بند باشد.این مساله کف بتنی یا سرامیکی و خطوط اتصال آنها را نیز شامل می شود.
-کف سونا باید هر چند وقت یک بار به خوبی تمیز شده و جارو وشد.دوره زمانی مناسب برای تمیز کردن داخل اتاق سونا متناسب با تعداد نفراتی که از آن استفاده می کنند متفاوت خواهد بود.در صورتی که کف زیر اتاق سونا بتنی یا سرامیکی باشد چوب های کف رابرداشته و زیر آنها را با استفاده ار مواد تمیز کننده به خوبی بشویید.پس از خنک شدن کف ردیف های چوبی کف را مجددا در محل خود قرار دهید.
-برای تمیز کردن دیوارها و سکوها نیز می توان از آب و صابون استفاده کرد.محلول آب و صابون برای تمیز کردن بسیار یاز لک ها و آلودگی های متداول کافی است .استفاده از تمیز کننده های اسیدی یا آمونیاک موجب صدمه دیدن سطح چوب و تغییر رنگ آن می شود در نهایت نیز با یک پارچه مرطوب و آب تمیز دیوارها و سکو ها را از آب و صابون پاک کنید.البته در این مورد ترجیحا از مقدار کمی آب استفاده کنید چراکه مصرف بیش از حد آب موجب تیره شدن سطح چوب می شود هرگز برای تمیز کردن سونای خشک از شیلنگ آب استفاده نکنید.
-هرچه آلودگی کمتری به داخل سونا وارد شود،فضای داخل برای مدت زمان بیشتری تمیز باقی می ماند.بنابراین در ورودی سونا میتوان از یک تکه حصیر یا پادری استفاده کرد تا افراد پیش از ورود به آن کف پای خود را خشک کنند.
-قرار دادن حوله بر روی سکوها پیش از نشستن افراد نقش قابل توجهی برای جلوگیری از ریختن عرق بدن بر روی سکوها می شود.ضمن آنکه پهن کردن حوله روی سکوها محل راحت تری را برای نشستن شناگران فراهم می آورد.
-برای تولید بخار در داخل سونا آب را به آرامی بر روی سنگ ها بریزید .چرا که در صورت ریختن ناگهانی مقدار زیادی آب روی سنگ ها،بخشی از آن بخار نشده و بر روی زمین می ریزد در صورتی که مقدار آب ریخته شده بر روی زمین زیاد باشد گاهی لاز م است برای خشک کردن کف سونا ردیف های چوبی کف را برداشت.
-در صورتی که غیر از آب تمیز ومواد خوشبو کننده بر روی سنگ گرمکن ریخته شود این سنگ ها بعد از مدتی کثیف می شوند.برای تمیز کردن آنها ابتدا باید منتظر ماند تا به وبی سرد شوند.سپس با استفاده از محلول آب و صابون و اسفنج آن ها را تمیز کرد .در نهایت پس از خشک شدن سنگ ها باید آنها را در محل اولیه قرار داد.
اتاق سونا
در حال حاضر، اتاق سونا از چوب های نرم، صاف و هموار مانند سرو، سنوبر یا سکویا ساخته می شوند. اتاق سونا را می توان به صورت سفارشی ساخت و یا آن را به صورت پیش ساخته تهیه کرد. در انواع پیش ساخته، تمامی اجزای مورد نیاز به صورت یک مجموعه عرضه می شود و تمامی الوارهای سقف و دیوارها هر دو طرف دارای پرداخت سطح مناسب هستند. به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت داخل اتاق سونا، خارج این صفحات باید عایقکاری شده و مجهز به موانع بخار باشند. در سوناهای پیش ساخته درست همانند جکوزی ها یا استخرهای روزمینی پیش ساخته، تمامی تجهیزات مورد نیاز شامل گرمکن ها، سکوهای نشستن، تجهیزات کنترل کننده و غیره به صورت آماده عرضه می شود.
عیب یابی تجهیزات سونا
-گرمکن کار نمی کند:
کار نکردن گرمکن می تواند علل مختلفی داشته باشد.متداولترین علت کار نکردن گرمکن قطع جریان برق به واسطه عوامل مختلف است.جدا شدن سیم های برق یا فعال شدن قطع کننده مدار از جمله عواما احتمالی قطع جریان برق هستند که نتیجه آن کار نکردن گرمکن خواهد بود.که در چنین مواقعی با تنظیم صحیح ترموستات می توان مشکل رابر طرف نمود .گاهی اوقات نیز روشن نشدن گرمکن به دلیل سوخت المنت گرمایشی یا ایجاد اتصال کوتاه در مدار الکتریکی گرمکن است.البته وجود مشکل صفحه کنترل سونا نیز می توان یکی از دلایل بروز مشکل باشد.
در صورتی که گرمکن به خوبی کار نکند یا به اندازه کافی گرم نشود،وضعیت کلی سیستم باید مورد بازدید قرار گیرد.
-قطع کننده جریان یا فیوز جریان مدار را قطع کرده است:
شدت جریان عبوری از مدار در محدوده متداول نیست .در چنین مواردی برای بررسی مساله باید شدت جریان عبوری از مدار را اندازه گیری کرده و آن را با محدوده متداول شدت جریان مناسب مقایسه کنید.گاهی اوقات علت قطع جریان عبور شدت جریان بیش از حد از مدار است.
متداولترین علت بروز این مشکل اعمال اضافه بار به مدار است.
توجه داشته داشته باشید که مدار الکتریکی سونا باید کاملا مجزا بوده و هیچ انشعابی از آن گرفته نشده باشد.
سنگ های گرمکن خرد می شوند:
اگر سنگ های گرمکن از جنس مرغوب باشند و گرمکن نیز برای همین کاربرد ساخته شده باشد به استثنای مواردی که سنگها کهنه باشند چنین اتفاقی رخ نمی دهد.به طور معمول سنگ های گرمکن را باید هر پنج تا ده سال یکبار تعویض کرد.در این فاصله نیز باید به صورت دوره ای سنگ ها را از گرمکن خارج نموده و آن ها را تمیز کرد.
در صورت استفاده از آب آلوده احتمال کثیف شدن سنگ ها افزایش می یابد.
برای تمیز کردن سنگها باید پس از سرد شدن آنها را با استفاده از آبگرم و صابون به همراه اسفنج به خوبی تمیز کرد.
قرار دادن سنگها بر روی گرمکن باید پس از خشک شدن آنها انجام گیرد.همچنین باید دقت شود که سنگ های خرد شده در داخل گرمکن باقی نمانند.چرا که این سنگریزه ها به مرور زمان به گرمکن آسیب می زند.
-رنگ چوب تغییر کرده است:
فرایند طبیعی که برای چوب رخ می دهد آن است که به مرور زمان تیره می شود.برای بازگرداندن رنگ آن به حالت اولیه می توان از محلول آب و اسید اکسالیک استفاده کرد.
این اسید برای بردن رنگ چوب های لخت و اسید اکسالیک استفاده کرد.
این اسید برای صرفا برای بردن رنگ چوب های لخت و بدون روکش کاربرد دارد.ضمن انکه اسید اکسالیک ماده ای سمی است.بنابراین در هنگاه استفاده از ان باید از دستکش و عینک محافظ استفاده کرد.به منظور دستیابی به بهترین نتیجه ممکن محلول رقیق شده این اسید باید به سطح چوب ریخت و تا زمانی که رنگ آن به رنگ مورد نظر برگردد منتظر ماند .در پایان نیز باید سطح چوب را با آب تمیز شستشو داد و آن را کاملا خشک کرد.
مرور ی سریع بر مطالب این فصل
-سونا عبارت است از اتاق یا کلبه کوچکی که به منظور بهره گیری از هوای گرم در حالت خشک یا مرطوب مورد استفاده قرار می گیرد.
-سونا خود به دو گروه سونای خشک و بخار تقسیم می شود.در متون فنی گاهی از دو واژه سونا و حمام بخار استفاده می شود که منظور از سونا ،سونای خشک و منظور از حمام بخار همان سونای بخار است.
-دمای سونا ی خشک معمولا بین 70-100درجه سانتی گراد در عمل حتی ممکن است دمای سونای خشک 50تا 40 درجه سانتی گراد نیز باشد.
-مهم ترین وسیله ا ی که عملکرد رضایت بخش سونا به آن بستگی دارد گرمکن سونا است.
-به طور سر انگشتی به ازای هر نفر باید یک فضای 60 سانتی متری بر روی سکوها در نظر گرفته شود برای آنکه امکان دراز کشیدن کاربران نیز وجود داشته باشد طول سکوها به ازای هر نفر باید 1.8 متر باشد.
شما به این مورد چه امتیازی می دهید؟
خوشحال میشویم نظر شما را درباره این مقاله بدانیم،برایمان بنویسید
منتظر تماس شما هستیم
کارشناسان آریان استخر، آماده مشاوره و پاسخگوی درخواست شما هستند
ما با هدف ارائه محصولات و خدمات مشاوره و طراحی در زمینه استخر و سونا و جکوزی در خدمت شما هستیم
نصب و اجرای محصول
در تهاران و شهرستان های دارای نمایندگی
سیستم های تاسیساتی
بعد از کار کارشناسی
مشاوره رایگان
021 2705
پشتیبانی طولانی مدت